Кинеската компанија Сингулато ќе инвестира милијарди во фабрика за електрични возила

Компанијата има намера да инвестира 15 милијарди јуани (2,4 милијарди долари) во следните пет години за производство на електрични возила. Планот вклучува две производствени локации – еден во Суджоу за компактни автомобили, и втора во Тонглинг за средни и големи автомобили. Првиот модел е Singulato iS6, со 5-седишта и опционо со 7 седишта, со 2WD и 4WD мотори, како и со NEDC опсег од 400 км (249 милји) или 300 км (186 милји).
Покрај автомобилите, Сингулато Моторс се чини дека е заинтересиран и за истражувања, бидејќи илјадници истражувачи се очекува да работат на нови технологии: “Партнерството помеѓу компанијата и градската власти во Суджоу опфаќа истражување и развој, производство и индустриски инвестиции во индустријата на NEV. Singulato Motors ќе формира глобален центар за истражување и развој во градот и ќе вработи околу 2.000 до 3.000 истражувачи во следните пет години за да се фокусира на напредните технологии како што е автономното возење “.

Видео

#elink  #electriccars #electricvehicles #chargers #battery #chargerspoints #Singulato #iS6 #NEDC

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *